Hur vi jobbar i coronatider

Du kan boka våra lokaler

Det går bra att boka våra möteslokaler. Vi har stora lokaler och vi kan möblera så att ni kan hålla avstånd till varandra under mötet. Vi torkar bord och stolar med desinfektionsmedel och ser till så att det finns gott om tid mellan bokningarna så att antal personer i vår foajé minimeras. När du bokar lokal ställer vi som krav att du som mötesarrangör ser till att deltagare som känner sig det minsta sjuk stannar hemma.

Bio & Live på bio

Vi startar upp Bio Kontrast under hösten, se filmutbudet. Vi kommer inte att kunna erbjuda lika många platser som normalt utan kommer att ha en begränsning på ca 45 platser. Då kan vi se till så att det är tillräckligt avstånd mellan personerna i salongen. Vi har köpt in en ozonrenare som kommer att användas i biosalongen. Utöver ozonrening torkar vi handtag, ledstänger, bord och stolar med desinfektonsmedel. Vi städar toaletter och lokaler oftare än vanligt och torkar ytor med desinfektionsmedel. Alla besökare erbjuds handsprit och uppmanas att hålla avstånd. 

Betalning för biljetter kommer endast att vara via swish eller med kort, inga kontanter. Och enbart betalning i förskott så vi slipper köbildning på grund av biljetthanteringen. Vi ser just nu över möjligheterna i vårt biljettsystem för besökare att kunna boka sina biljetter själva. Tills vidare kommer all biljettbokning att ske via oss per telefon. Detta för att vi ska kunna placera besökare med säkerhetsavstånd mellan varandra. Mindre sällskap kommer vi att försöka erbjuda platser intill varandra.

Restaurang Källan

Restaurangen har öppet som vanligt och serverar luncher. Se mer om restaurangen på sidan Restaurang Källan.

Biblioteket

Biblioteket har öppet som vanligt.

Framtiden

Vår verksamhet har påverkats kraftigt av coronapandemin, som så mycket annat. Lokalbokningarna avbokades i ett nafs och har ännu inte återkommit. Metropolitan i New York har ställt in alla sina föreställningar och därmed visar vi inte heller någon livesänd opera eller balett. Huset är nästan tomt.

Det här är en svår tid för oss alla och vi hoppas naturligtvis att vi kommer ur detta så snart det bara är möjligt. För ett Folkets Hus som lever på mänskliga möten, på kulturevenemang och föreningslivets verksamheter är denna tid mycket svår. Vi blöder ekonomiskt. Vi gör vad vi kan för att i alla fall få in något, och söker de bidrag vi kan finna. Vill du hjälpa oss kan du göra det på olika sätt.

Köp andelar i Folkets Hus. En andel kostar 100 kr. Du får då möjlighet att delta på våra årsmöten, engagera dig i husets verksamheter och framför allt – du stöttar ditt Folkets Hus. Kontakta vår expedition på 0175-22140

Swisha ett bidrag till oss på: 123 255 72 39

#VARSKAVIMÖTAS

Vår riksorganisation Folkets Hus och Parker har i ett upprop kallat #varskavimötas påpekat risken för att flera Folkets Hus och Folkparker går under. Det är ett nödrop till landets kommun- och regionpolitiker. Denna oersättliga del i samhällets infrastruktur för kultur, möten, diskussioner och demokrati riskerar att gå under om riktat ekonomiskt stöd uteblir.
– Om dörrarna till dessa hus och parker tvingas slå igen, vore det en förödande förlust av mötesplatser och scener för lokalsamhället. Vi har gått in i en omfattande ekonomisk kris med många arbetslösa i samhället, då behövs Folkets Hus och Parkers lokala samlingslokaler mer än någonsin, säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker.
Läs mer på Folkets Hus och Parkers hemsida

Var ska vi mötas